MIJN HULP

We beginnen met een kennismakings- en intakegesprek. Naast je vraag en wensen ga ik ook kort in op je achtergrond. Een seksueel probleem kan meerdere oorzaken hebben en vindt soms een oorsprong in het verleden.
Als er sprake is van een lichamelijke oorzaak, kan een aanvullend (lichamelijk) onderzoek nodig zijn. Bijvoorbeeld bij pijnklachten. In overleg met jou bespreken we of en door wie dat gebeurt. Dat kan bij mij, bij je eigen huisarts of bij een bekkenbodemfysiotherapeut.

Op basis van deze inventarisatie maak ik een behandelplan in afstemming met jouw/ jullie wensen. Daarmee kunnen we aan de slag. De ervaring leert dat er gemiddeld 7 tot 12 gesprekken nodig zijn. En soms levert één gesprek al voldoende inzicht op om verder te kunnen.  Het kan ook dat ik een verwijzing adviseer bijvoorbeeld naar een bekkenbodemfysiotherapeut of haptonoom. De behandelgesprekken zijn eens per twee à drie weken en duren 55 minuten. Dat kan met jou en/ of met je partner.

mijn-hulp-Praktijk-Veerle-Jacobs

Je krijgt ook praat- en aanraakoefeningen mee voor thuis om samen of alleen te doen. Om te leren met elkaar te praten over seks en behoeftes, te voelen wat je fijn vindt en wat niet en om dat aan te kunnen geven. Met behulp van deze oefeningen kun je gaan onderzoeken waar het plezier is. En soms zijn gedragsoefeningen nodig om oude patronen te doorbreken. Zo nodig vul ik de behandeling aan met medicatie. Mijn aanpak is praktisch en gericht op een betere verbinding met jezelf en met je partner. We werken aan meer plezier en gemak bij intimiteit en dat geheel op jouw/ jullie manier.